Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

de RODIMUR in Porc, 12 Iul 2018 | 7029 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare delicioasă. Această mâncare se poate face foarte bine și cu sos de roșii, dar mie-mi place cu sos de smântână și cașcaval, un sos foarte gustos și sățios. Este un sos foarte bun, care se poate servi și fără chifteluțe, numai cu spaghete, dar în acest caz ar mai fi necesare niște feliuțe de jambon, pentru ca mâncarea să fie perfectă. Mi se pare că nici un sos nu este mai bun, cu paste, sau cu chifteluțe...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de spaghete
  • Pentru chifteluțe:
  • 500 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură de făină albă
  • 2 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
  • făină albă pentru modelat chifteluțele
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit chifteluțele
  • Pentru sos:
  • 100 grame de unt
  • 300 ml de smântână grasă
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • 1 lingură de amidon
  • sare
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval:

Mai întâi se fac chifteluțele, chiar cu o zi înainte. 

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până devine ca sticla, după care se scurge de uleiul în care s-a prăjit. Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește fin.

Se amestecă, până la uniformizare carnea tocată de porc cu: oul, sarea, piperul, ceapa călită, scursă de ulei, usturoiul, făina albă și pesmetul.

Când amestecul este uniform, se ia cu lingurița din el și se formează biluțe, care se aplatizează și se lasă în așteptare pe planșeta înfăinată, până ce se termină toată compoziția. Pentru acest preparat, chifteluțele trebuie făcute foarte mici.

Se prăjesc chifteluțele în ulei încins și la foc mic, ca să nu se ardă. Când sunt prăjite, se iau cu paleta și se depun într-un vas prevăzut cu hârtie absorbantă, ca să se elimine surplusul de ulei.

Se pun spaghetele la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute.

Între timp se pregătește sosul. Untul se feliază și se topește în tigaie, la foc moderat. Când untul s-a topit complet, se adaugă 250 ml de smântână, se amestecă și se lasă pe foc 2-3 minute, după care se adaugă cașcavalul răzuit, sarea și oregano. Se amestecă ingredientele până ce se topește cașcavalul și se lasă sosul pe foc mic încă 2-3 minute, după care se adaugă chifteluțele. Se acoperă chifteluțele cu sos și se întorc pe ambele fețe, lăsând tigaia pe foc încă 2-3 minute. 

Se amestecă restul de 50 ml de smântână cu o lingură de amidon, se omogenizează și se adaugă în tigaie. Se amestecă bine îngredientele și se mai lasă pe foc încă 2 minute, timp în care sosul se îngroașă și se leagă frumos.

Când spaghetele au fiert, se scurg de apă, se clătesc și se pun într-un vas încăpător. Se adaugă chifteluțele cu sos, se amestecă ușor, pentru ca sosul să cuprindă toate spaghetele, după care mâncarea poate fi servită, caldă și ornată cu frunzulițe de mentă.

 

TIPS-URI

1

Pentru chifteluțe, nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, ca să devină transparentă și să aibă un gust plăcut, dulceag.

2

Scurgeți ceapa de uleiul în care s-a prăjit.

3

Chifteluțele pentru acest fel de mâncare trebuie să fie mici.

4

Faceți chifteluțele din carne de porc, sau de pui, ca să fie mai moi și mai gustoase. Cele de vită sunt mai câlțoase.

5

Puteți coace chifteluțele la cuptor, dacă nu vreți să le prăjiți în ulei.

6

După ce ați prăjit chifteluțele, puneți-le pe hârtie absorbantă, ca să scăpați de surplusul de ulei.

7

Pentru că sosul se face foarte repede, răzuiți din timp cașcavalul.

8

Serviți mâncarea caldă. Dacă mai rămâne, se poate reîncălzi și va fi la fel de bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

15.07.2018, 10:23

Îmi pare bine, Laura...! Mulțumesc frumos!

abstract01 1

08.12.2018, 19:09

foarte bun

RODIMUR 1

08.12.2018, 19:51

Îți mulțumesc frumos, Claudia! Și mie-mi place foarte mult...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale