Chiftelute cu dovlecel si soia

de Ina in Mancaruri de post, 17 Feb 2013 | 8156 vizualizari

 

Pentru zile de post si nu numai ... Mie mi-au placut , dar Costel n-a pus gura pe ele :)))

 

INGREDIENTE

  • 400 g soia granule
  • 3-4 dovlecei
  • 1 cartof crud
  • 1-2 cartofi fierti
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri faina de grau
  • amestec legume uscate ( Sano-Vita )
  • o lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet din vin
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • pesmet
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecel si soia:

Granulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare.  ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot dupa fierbere ).

Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica si-l stoarcem bine de apa.

Cartofii si morcovul ii curatam de coaja si ii dam si pe acestia prin razatoare ( de preferat, pe cea cu ochiuri mici ) 

Tocam ceapa marunt, iar usturoiul il  pisam.

Amestecam bine legumele , impreuna cu faina si bicarbonatul pe care-l stingem cu o lingurita de otet.

Din compozitie formam bilute cu mainile umede, pe care le vom rostogoli prin pesmet si le vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, cca 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecel si soia" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu pleurotus