Chiftelute cu dovlecei si telemea sarata

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2013 | 4799 vizualizari

 

....atat timp ,cand am gradina plina de dovlecei, sigur ca merge sa ii prepar in fel si chip.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovecei medii,
  • 200gr telemea sarata,
  • o legatura de marar(in cazul meu cel din gradina),
  • 3 oua,
  • 8-9 liguri de faina ,
  • piper alb si ulei pentru prajit chiftelutele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecei si telemea sarata:

Pentru inceput am curatat dovleceii de coaja si seminte,dupa care i-am dat pe razatoare.  Apoi i-am lasat stors bine de zeama (doleceii  se vor lasa un pic pana isi lasa multa apa).  Peste dovleceii storsi bine am adaugat telemeaua care am framantat-o bine.  Apoi am adaugat ouale batute ,mararul,piperul dupa gust si faina.  

Am amestecat bine pana s-a format o compozitie nici prea groasa dar nici prea subtire pentru ca eu aceste chiftelute le-am pus in tigaie cu lingura.  

Am pus in tigaie ulei la incins si am prajit  chiftelutele pe ambele parti,dupa care le-am scos intr-un vas in care am asezat un servet de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei. Sunt foarte bune ,atat calde cat si reci la micul dejun cu rosii ,dar merg foarte bine si ca garnitura la peste cu un sos de usturoi.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am folosit telemea sarata pentru a nu mai adauga sare in compozitie ,dar se poate folsi orice fel de branza ,chear si urda. Eu folosesc piperul alb pentru ca nu este chear asa de puternic ca si concentratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecei si telemea sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei cu cascaval