....atat timp ,cand am gradina plina de dovlecei, sigur ca merge sa ii prepar in fel si chip.
Pentru inceput am curatat dovleceii de coaja si seminte,dupa care i-am dat pe razatoare. Apoi i-am lasat stors bine de zeama (doleceii se vor lasa un pic pana isi lasa multa apa). Peste dovleceii storsi bine am adaugat telemeaua care am framantat-o bine. Apoi am adaugat ouale batute ,mararul,piperul dupa gust si faina.
Am amestecat bine pana s-a format o compozitie nici prea groasa dar nici prea subtire pentru ca eu aceste chiftelute le-am pus in tigaie cu lingura.
Am pus in tigaie ulei la incins si am prajit chiftelutele pe ambele parti,dupa care le-am scos intr-un vas in care am asezat un servet de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei. Sunt foarte bune ,atat calde cat si reci la micul dejun cu rosii ,dar merg foarte bine si ca garnitura la peste cu un sos de usturoi.
Pofta buna!
1
Am folosit telemea sarata pentru a nu mai adauga sare in compozitie ,dar se poate folsi orice fel de branza ,chear si urda. Eu folosesc piperul alb pentru ca nu este chear asa de puternic ca si concentratie