Chiftele pe pat de mamaliga

de Lau in Mancaruri cu carne, 3 Apr 2011 | 5086 vizualizari

 

inspirata de reteta lui miha

 

INGREDIENTE

  • 900 g carne tocata
  • 2 oua
  • 2 felii de faina
  • patrunjel verde
  • 1 capatana usturoi
  • 3 felii de paine uscata
  • 1 morcov
  • condimente
  • sare dupa gust
  • piper
  • mamaliguta
  • malai
  • apa
  • sare dupa gust
  • pentru sos
  • 300 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 50 g unt
  • piper
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele pe pat de mamaliga:

Se inmoaie painea in apa,se stoarce bine,se adauga carnea,morcovul dat prin razatoare,usturoiul curatat si pisat.

Se adauga si restul ingredientelor,se amesteca bine.

Udam mana si dam forma chiftelutelor. Le prajim in ulei incins.Le scoatem pe un servetel absorbant.

Se face mamaliguta din malai,apa si sare.

Se face sosul-se pune untul in tigaie si cand se topeste se adauga faina dupa care se adauga smantana si se amesteca pana se ingroasa.

Se adauga piperul si sare dupa gust.

Se unge o tava cu unt ,se pune un mamaliguta, se adauga chiftele,se toarna sosul peste ele si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra un pic

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele pe pat de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura de miel, cu mamaliguta