Chiftele marinate

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 27 Mai 2018 | 7120 vizualizari

 

Foarte bune cu piure de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • CHIFTELE
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 3 felii paine
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • piper
  • SOS
  • 500 g rosii pasate
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri otet
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine.

Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata.

Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua.

Se pune vegeta si piper dupa gust.

Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.

Cu mainile udate se formeaza chiftelele.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

La jumatatea timpului se intorc pe partea cealalta.

Cand sunt rumenite frumos se scot.

Intr-o cratita se pune uleiul, rosiile pasate, pasta de tomate, un pic de apa si se fierbe 5 minute.

Se pune otetul, foile de dafin, vegeta, piper, cateii de usturoi sfaramati si se mai fierbe 5 minute.

Se adauga chiftelele scoase din cuptor si se mai fierb 10-15 minute.

Se potriveste de sare si este gata.

Se serveste cu piure de cartofi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat