Chifteluta lunga la cuptor

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2016 | 2626 vizualizari

 

Este reţeta clasică de chifteluţe cu două îmbunătăţiri, conţine verdeaţă multă şi modul de preparare este mai sănătoasă aşa, adică carnea este mai mult coaptă decât prăjită şi se face la cuptor.
Şi denumirea haioasă sper să vă îndemne să preparaţi mai des în acest fel chiftele, mai renunţăm la prăjeli.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi verde
  • 1 ceapă mare albă
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • după gust eventual leuştean verde
  • 3 ouă
  • 2 cartofi mari
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluta lunga la cuptor:

Spălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul.

Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine compoziţia. Din cantităţile de mai sus o să faceţi 2 porţii de chiftele lungi.

Punem jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Formăm un dreptunghi nu foarte înalt.Stropim chifteluţa lungă cu ulei de măsline şi-l dăm la cuptor pentru 45-50 de minute.

După primele 20 de minute reduceţi intensitatea focului, altminteri se va rumeni la exterior şi crud rămâne în interior.

Garnitura noastră preferată alături de chifteluţe este pireul de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluta lunga la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti