Chiftele din naut

de T I M E A in Mancaruri de legume, 25 Apr 2015 | 4000 vizualizari

 

Daca v-ati saturat de chiftelele clasice din carne, eu va propun sa incercati si varianta cu naut. Chiftele din naut amestecate cu alte legume si invelite in crusta de susan si pesmet, suna bine, nu? Si le putem praji si in ulei dar si in cuptor pentru o varianta mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g naut fiert marca Sun Food folosesc eu
  • 1 ardei mic verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • 150 g porumb dulce fiert
  • un pic de sare
  • un pic de piper
  • 1/4 lingurita pudra de chimen
  • 2 oua
  • 4 linguri pesmet
  • Pesmet si susan pentru tavlit chiftelele
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din naut:

Se fac foarte usor, mai intai nautul fiert strecurat si spalat se pasează (în robot / blender) apoi intr-un bol amstecam nautul cu legumele tocate marunte, porumbul, condimentele, ouale si pesmetul.

Intr-o farfurie punem semintele de susan ( unele chiftele le-am facut doar cu susan, apoi am adaugat si pesmet). Luam cate o lingurita din compozitie si formam cu mana bilute pe care le tavalim prin susan/pesmet apoi le prajim in ulei incins.

Scoatem chiftelele din naut pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Servim chiftelele cu o salata de rosii si avem un pranz sau o cina usoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

26.04.2015, 16:15

Cred ca-s tare bune!

Sandie 1

27.04.2015, 18:24

Se pot coace in cuptor in loc de prajit ?

Micutza Luana 1

27.04.2015, 19:43

nu am incercat dar arata asa de bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de conopida cu soia