Coaste de porc la cuptor

de mihasara in Porc, 20 Ian 2016 | 11498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg coaste de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
  • rozmarin
  • 3 catei de usturoi
  • praf de chilli
  • boia
  • 1 lingurita de miere
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc la cuptor:

  1. Spalam foarte bine bucata de coasta si decupam grasimea daca este foarte multa.
  2. Stergem foarte bine carnea sa fie uscata.
  3. Curatam si zdrogim cateii de usturoi.
  4. Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cele 2 linguri de ulei de masline si mierea.
  5. Amestecam bine si ungem  cu o pensula  coasta de porc pe ambele  partile.
  6. Bucata de carne o punem intr-o punga si o lasam la frigider cel putin 2 ore.
  7. Dupa acest interval, punem intr-o tava 200ml de apa, asezam coasta de porc cu partea mai grasa in sus si bagam la cuptor.
  8. Setam temperatura la 180 de grade si lasam circa 40 de minute, dupa care o intoarcem pe cealalata parte si o mai lasam inca atat.
  9. Daca doriti sa fie mai rumenita o mai puteti lasa 5-10 minute la cuptor.
  10. O scoatem din cuptor si  o lasam 10 minute in tava dupa care o putem taia.
  11. Eu am servit-o cu piure de cartofi si salata de sfecla cu hrean.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la tigaie