- 1.5 kg coaste de porc
- sare
- piper
- cimbru
- 2 linguri ulei de masline
- rozmarin
- 3 catei de usturoi
- praf de chilli
- boia
- 1 lingurita de miere
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc la cuptor:
- Spalam foarte bine bucata de coasta si decupam grasimea daca este foarte multa.
- Stergem foarte bine carnea sa fie uscata.
- Curatam si zdrogim cateii de usturoi.
- Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cele 2 linguri de ulei de masline si mierea.
- Amestecam bine si ungem cu o pensula coasta de porc pe ambele partile.
- Bucata de carne o punem intr-o punga si o lasam la frigider cel putin 2 ore.
- Dupa acest interval, punem intr-o tava 200ml de apa, asezam coasta de porc cu partea mai grasa in sus si bagam la cuptor.
- Setam temperatura la 180 de grade si lasam circa 40 de minute, dupa care o intoarcem pe cealalata parte si o mai lasam inca atat.
- Daca doriti sa fie mai rumenita o mai puteti lasa 5-10 minute la cuptor.
- O scoatem din cuptor si o lasam 10 minute in tava dupa care o putem taia.
- Eu am servit-o cu piure de cartofi si salata de sfecla cu hrean.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.