Chiftele coapte

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2015 | 21430 vizualizari

 

Sunt cele mai bune chiftelute, dietetice, se fac rapid, nu miroase a prajeala peste tot in casa si pot face parte si din meniul copiilor!

 

INGREDIENTE

  • * 300 gr. carne macra de porc;
  • * 200 gr. carne slaba de vita;
  • * 2 cepe galbene;
  • * 1 morcov maricel;
  • * 2 felii mari de paine mai veche, fara coaja;
  • * 100 ml. lapte sau apa;
  • * 2 oua;
  • * 3 catei de usturoi;
  • * 1/2 legatura patrunjel;
  • * 1/2 legatura marar;
  • * sare, piper, ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele coapte:

Curatam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor.

Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau o trecem prin masina de tocat o data cu carnea.

Curatam carnea de pielite si grasime si o dam de doua ori prin masina de tocat. 

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica.

Batem ouale usor.

Verdeata o tocam cat mai fin.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pregatite si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Incingem cuptorul (nu pot sa va dau o temperatura exacta, difera de cuptorul fiecaruia).

Captusim o tava cu hartie de copt. Cu mainile usor umezite formam chiftelutele de marime medie pe care le asezam soldateste in tava. Dam la cuptor si le tinem pana capata o culoare frumoasa aramie.

Mi-au iesit 40 de bucati.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei la cuptor