Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte. Au fost minunate! Reteta era cu fulgi de ovaz, sunca cruda, cartofi copti si branza, dar eu i-am adaptat gustului meu. Voi puteti incerca si aceasta varianta :D
Au iesit 19 fursecuri. In carte erau trecute 18, deci am fost pe-aproape :D
Aaa...iar platoul pentru servire este primit de la tombola de la intalnirea bucatarasilor de la Paltinis si vreau sa ii multumesc persoanei care l-a cumparat (chiar daca nu stiu cine este) pentru ca imi place mult.
Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.
Untul se topeste intr-o cratita pusa la foc cu 200 ml apa in ea.
Fulgii de porumb se amesteca cu ouale, dupa care se pun in cratita si se amesteca continuu pana cand rezulta un aluat care se desprinde de pe marginile cratitei. Se ia cratita de pe foc.
Salamul se taie bucatele subtiri si se prajeste in ulei, apoi se scoate pe un servetel, iar dupa ce se absoarbe din ulei, se pune in cratita.
Cartofii se curata de coaja, se clatesc cu apa si se paseaza, apoi se pun in cratita impreuna cu putin cimbru uscat, un varf de cutit de piper negru macinat si sare, dupa gust. Se amesteca toate ingredientele din cratita.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se formeaza bulgari mici din aluat, care se aplatizeaza si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Cascavalul se da pe razatoarea mare si se distribuie uniform pe fiecare fursec. Se introduce tava la cuptor pana cand se topeste cascavalul.