Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2016 | 5140 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte. Au fost minunate! Reteta era cu fulgi de ovaz, sunca cruda, cartofi copti si branza, dar eu i-am adaptat gustului meu. Voi puteti incerca si aceasta varianta :D
Au iesit 19 fursecuri. In carte erau trecute 18, deci am fost pe-aproape :D
Aaa...iar platoul pentru servire este primit de la tombola de la intalnirea bucatarasilor de la Paltinis si vreau sa ii multumesc persoanei care l-a cumparat (chiar daca nu stiu cine este) pentru ca imi place mult.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr cartofi
  • 60 gr unt
  • 200 ml apa
  • 120 gr fulgi de porumb
  • 3 oua
  • 100 gr salam rustic
  • ulei pentru prajit
  • putin cimbru uscat
  • un varf de cutit de piper negru macinat
  • sare, dupa gust
  • 100 gr cascaval Delaco.
Portii: 19
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval:

Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.

Untul se topeste intr-o cratita pusa la foc cu 200 ml apa in ea. 

Fulgii de porumb se amesteca cu ouale, dupa care se pun in cratita si se amesteca continuu pana cand rezulta un aluat care se desprinde de pe marginile cratitei. Se ia cratita de pe foc.

Salamul se taie bucatele subtiri si se prajeste in ulei, apoi se scoate pe un servetel, iar dupa ce se absoarbe din ulei, se pune in cratita.

Cartofii se curata de coaja, se clatesc cu apa si se paseaza, apoi se pun in cratita impreuna cu putin cimbru uscat, un varf de cutit de piper negru macinat si sare, dupa gust. Se amesteca toate ingredientele din cratita.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se formeaza bulgari mici din aluat, care se aplatizeaza si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Cascavalul se da pe razatoarea mare si se distribuie uniform pe fiecare fursec. Se introduce tava la cuptor pana cand se topeste cascavalul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Andra_Constantinescu 1

23.11.2016, 20:14

Mulțumesc frumos tuturor!

diaconta 1

30.11.2016, 21:54

ce reteta interesanta

Rahela Velicu 1

16.12.2016, 10:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane