Chiftele clasice

de Panacris in Mancaruri cu carne, 4 Noi 2012 | 14810 vizualizari

 

Si daca s-au tot preparat chiftele saptamana asta, am purces si eu la prepararea lor;) clasica si nesanatoasa ;) , dar gustoasa :-* !

 

INGREDIENTE

  • carne tocata mixta (vita+porc) 1000 g,
  • paine mai veche 3 felii,
  • oua 3 bucati,
  • sare iodata 1 lingurita,
  • piper proaspat macinat un praf,
  • boia de ardei dulce 1 lingurita,
  • marar proaspat 1 legatura,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de palmier ptr prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele clasice:

Painea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 3 minute. Carnea se amesteca energic, cu ouale, painea stoarsa de apa, sarea iodata, piperul, mararul tocat marunt si boiaua de ardei dulce. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se formeaza chiftelute, care se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Se servesc ca atare calzi sau reci, in cazul meu, alaturi de mancarica de mazare sau cea de praz;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele clasice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Hamburger facut in casa