Chiftele clasice

de Panacris in Mancaruri cu carne, 4 Noi 2012 | 15131 vizualizari

 

Si daca s-au tot preparat chiftele saptamana asta, am purces si eu la prepararea lor;) clasica si nesanatoasa ;) , dar gustoasa :-* !

 

INGREDIENTE

  • carne tocata mixta (vita+porc) 1000 g,
  • paine mai veche 3 felii,
  • oua 3 bucati,
  • sare iodata 1 lingurita,
  • piper proaspat macinat un praf,
  • boia de ardei dulce 1 lingurita,
  • marar proaspat 1 legatura,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de palmier ptr prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele clasice:

Painea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 3 minute. Carnea se amesteca energic, cu ouale, painea stoarsa de apa, sarea iodata, piperul, mararul tocat marunt si boiaua de ardei dulce. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se formeaza chiftelute, care se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Se servesc ca atare calzi sau reci, in cazul meu, alaturi de mancarica de mazare sau cea de praz;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele clasice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti cu cartofi natur