Chifle umplute cu masline si parmezan

de mirela0911 in Piine, 4 Feb 2018 | 2616 vizualizari

 

Merg perfect langa o cana cu lapte, iaurt .... bune de pus la pachet!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt cu varf sare
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut
  • masline negre fara samburi
  • parmezan ras
  • 1 ou pentru uns
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute cu masline si parmezan:

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga zaharul si drojdia uscata. Se amesteca si selasa 10 minute sa se odihneasca. Laptele se incalzeste usor apoi se toarna peste faina, se mai adauga sarea, uleiul si oul. Se amesteca toate apoi se framanta usor. Daca mai este nevoie, se mai adauga lapte sau faina, dupa caz. Cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini, se lasa deoparte sa dospeasca pentru cca 30-45 de minute.

Se da parmezanul pe razatoarea cu gauri mici. Maslinele se taie bucatele mai marunte.

Se infaineaza masa de lucru. Se rastoarna aluatul si se formeaza un sul potrivit de gros. Se ia un cutit foarte bine ascutit si se taie in felii acest sul. 

Se ia fiecare felie si se intinde cu ajutorul sucitorului pe lungime. Se presara parmezan si masline apoi se ruleaza pe latime. Se asaza toate chiflele formate in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa inca 15-20 de minute sa creasca.

Oul se bate cu putina sare si se ung chiflele. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop curat pentru cateva minute.

Se servesc atat calde cat si reci alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu masline si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine