Merg perfect langa o cana cu lapte, iaurt .... bune de pus la pachet!
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga zaharul si drojdia uscata. Se amesteca si selasa 10 minute sa se odihneasca. Laptele se incalzeste usor apoi se toarna peste faina, se mai adauga sarea, uleiul si oul. Se amesteca toate apoi se framanta usor. Daca mai este nevoie, se mai adauga lapte sau faina, dupa caz. Cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini, se lasa deoparte sa dospeasca pentru cca 30-45 de minute.
Se da parmezanul pe razatoarea cu gauri mici. Maslinele se taie bucatele mai marunte.
Se infaineaza masa de lucru. Se rastoarna aluatul si se formeaza un sul potrivit de gros. Se ia un cutit foarte bine ascutit si se taie in felii acest sul.
Se ia fiecare felie si se intinde cu ajutorul sucitorului pe lungime. Se presara parmezan si masline apoi se ruleaza pe latime. Se asaza toate chiflele formate in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa inca 15-20 de minute sa creasca.
Oul se bate cu putina sare si se ung chiflele. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop curat pentru cateva minute.
Se servesc atat calde cat si reci alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt.
Pofta buna!