Paine rustica frantuzeasca

de Mitinita in Piine, 15 Apr 2011 | 6029 vizualizari

 

Azi Franta...

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 lingurita de drojdie uscata
  • 500 gr faina
  • 1 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 lingura de miere
  • 25 grame unt de casa
  • 350 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica frantuzeasca:

Se pun toate ingredientele in robot,mai putin sarea.Aceasta in direct contact cu drojdia va incetini procesul de crestere. Se pune si sarea.

Se formeaza doua baghete si se pun in forma ptr paine sau baghete daca aveti. Se lasa deoparte 30 de minute, acoperite.

Se preincalzeste cuptorul si se pune un recipient cu apa (oala sau tava de copt) in partea de jos a cuptorului. Se presara putina faina deasupra aluatului.  Cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit ascutit se pot face mici taieturi in diagonala. Se da la cuptor si se coace 15 minute la o temperatura mai mare (190 C),apoi inca 15 minute la o temperatura mai mica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

16.04.2011, 13:41

Franta Miti? Grozava alegere...arata atat de pufoasa...mmmmmm simt deja mirosul de paine calda

adry88 1

23.05.2011, 21:17

Adrian2016 1

25.01.2016, 13:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]