Ce poate fi mai bun la mic dejun decat o chifla dulce si moale langa cana de lapte cald?Sau, ce poate fi mai gustos in pachetelul de la scoala decat niste chifle dulci, pufoase, unse cu dulceata?
Si pentru ca ne plac mult, va propun si voua pentru azi sa pregatiti chifle dulci, pufoase si gustoase:-).
Din ingredientele date mi-au iesit cam 35 bucati....putine zic io la cat de mult le-au placut copiilor:-)
Enjoy!
Dizolvam drojdia in lapte pana se topeste.
Intr-un bol combinam toate ingredientele si adaugam si laptele cu drojdia.
Amestecam bine aluatul cu un mixer (sau cu mana) la viteza medie pana devine moale si elastic, undeva la 10-15 minute.
Impartim aluatul in bucatele potrivit de mari, cam de marimea unui ou.
Asezam mingiutele rezultate pe tavi in care am pus hartie de copt lasand putin loc intre ele.Acoprim tavile cu o folie alimentara sau cu un prosopel si lasam sa stea cam 20-30 de minute pana cresc si isi dubleaza dimensiunea.
Le ungem apoi cu ul batut si le dam apoi la cuptor, la foc mediu pana devin aurii, cam 12-15 minute.
Cand sunt gata le putem servi calde sau reci, fiecare cum doreste, alaturi de o cana de lapte cald si unse cu dulceata.
Note:Le putem pregati si congela pentru ca sa le avem la indemana de fiecare data cand vom vrea ceva proaspat si bun la mic dejun si nu numai.
Cand mingiutele sunt crescute si asezate in tava, le dam la cuptor pana se prinde o crusta deasupra apoi le lasam sa se raceasca si le punem in congelator in pungi vidate.
Cand dorim sa le servim, le scoatem, le punem in tava si le dam in cuptorul incalzit si le lasam sa se coaca pana devin aurii.
Atat! Pofta dulce va doresc:-)))