Chifle cu unt

de RuxyRux in Piine, 25 Ian 2012 | 3927 vizualizari

 

S-a terminat painea de ieri si cum fac aproape zilnic paine am pus acum seara repede de chifle ..maine dimineata la pachet si la micul dejun vor fi perfecte...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 500 ml apa
  •  700 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita de zahar( brun)
  • 3 linguri de lapte pentru uns
  • 2 pliculete de drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu unt:

Topim untul in apa si asteptam pana ajunge lichidul caldut.

Cernem faina in vasul de framantat si facem o mica gropita la mijloc. Punem drojdia deasupra zaharul si pe margine sarea.

Adaugam apa cu unt si framantam un aluat bun elastic care nu se mai lipeste de maini, daca mai este nevoie vom mai adauga o lingura doua de faina.

Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la loc cald la crescut o ora sau pana isi va dubla volumul.

Cand a crescut, impartim coca in doua si facem din fiecare bucata un sul lung in jur de 40 cm.

Taiem cu cutitul chifele pe care le vom aseza pe hartia de copt direct in tava de cuptor.  Le crestam in diagonala. Mai lasam la cald inca 30 de minute, le ungem cu lapte si coacem la cuptorul incins la 200 grade pentru 25 de minute sau pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

mirela0911 1

26.01.2012, 23:03

Ce bine merg la micul dejun!

kamy 1

26.01.2012, 23:10

chifleeeeeeeeeeee si eu vreau dimi sa-i pus sabinei pachet la scoala

RuxyRux 1

27.01.2012, 09:33

Puuup fetelor...si pentru Sabynut trimit chiflute dar trebuie sa fac altele

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turtite aromate