Chifle cu chimen

de ella 87 in Piine, 7 Aug 2014 | 3284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 10 gr sare
  • 2 oua - la temperatura camerei
  • 1lingurita zahar
  • 1/2 pahar ulei
  • 200 ml lapte caldut
  • chimen
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu chimen:

Din ingredientele de mai sus se face o coca: drojdia o dizolvam intr-o ceasca cu zaharul si putin lapte caldut, lasam putin pana se infoaie:) apoi o turnam in gaura facuta in faina, impreuna cu un praf de sare si incepem sa framantam pana se desprinde de pe maini.

Dupa ce am terminat de framantat, punem ghemul de coca la dospit, cca 1 h, dupa ce l-am despicat si am cernut putina faina. Scot aerul un pic din ea, apoi o impart in 8 bucati, pe care le mai las vreo 10 minute la odihnit. Le pun apoi in tava de copt acoperita cu hartie, la distanta unele de altele, le ung cu ou si presar chimen sau ce doriti.

Lasam tava la 160°C pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman