Stiti ca v-am tot povestit de preocuparile mele in materie de nutritie din ultima vreme...si asa cum am mai spus in alte randuri, este o adevarat bucurie si placere sa pasesc pe alte "taramuri" , sa ma documentez cu privire la pasii de urmat pt. o alimentatie sanatoasa, corecta si echilibrata, cu continut scazut de grasimi si gluten. Ei bine, azi avem la masa o minunatie de chifle cu continut scazut de gluten, gustoase si potrivite atat pt. cei mari, cat si pt. cei mici. Iar variantele combinatorii, sau de servire sunt, practic, inepuizabile :)
Primul pas a fost sa prepar faina din grau integral, apoi pe cea din malai (cu ajutorul rasnitei de cafea).
Intr-un bol am pus putina apa calduta cu drojdie, am adaugat ouale, untul topit, uleiul si branza rasa pe razatoarea mica. Am incorporat faina de grau integral si pe cea de malai (aceasta din urma da o culoare frumoasa, usor galbuie, aluatului). Am pus si verdeturile uscate, impreuna cu putin patrunjel verde tocat, iar la sfarsit am adaugat faina alba. Am framantat aluatul, pana s-a format o bila elastica, am acoperit cu un prosop si am lasat la dospit intr-un loc ferit de curent.
Dupa ce si-a dublat volumul, am format 8 bile (chiflele) si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Am uns chiflele cu putin ou batut si am mai presat patrunjel uscat (pt. contrast). Am dat la cuptor, la foc mediu, pana au trecut testul scobitorii.Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit pe un gratar de lemn.
Au iest foarte aromate si gustoase, chiar piticul meu s-a declarat incantat, ceea ce e o maaaare victorie!
Enjoy!