Ideal este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Mai intai punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 min.
Cernem faina si o amestecam cu sarea. Adaugam drojdia dospita si framantam cu mana. Adaugam si apa calduta, framantand in continuare. La final adaugam cele 2 linguri de ulei. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios.
Lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de o ora.
Dupa o ora rupem bucati de aluat cu mana si il intindem pe o plansa tapetata cu putin ulei. Asezam feliute de unt si rulam.
Asezam baghetele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit aprox. 20 minute.
Ungem apoi cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte, presaram seminte de susan si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 min.
Scoatem din cuptor si servim cald! Merge perfect cu rosii sau cu o salata de cruditati.