Chifle ca pe vatra

de La Ancuta in Piine, 18 Mai 2011 | 3776 vizualizari

 

by Ruxy :-*

 

INGREDIENTE

  • 425 g faina
  • 150 ml lapte
  • 175 ml apa
  • 35 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 12 g drojdie proaspata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle ca pe vatra:

Amestecam drojdia cu laptele caldut si zaharul si lasam sa stea 10 minute.

Intre timp cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc in care turnam maiaua si apa calduta. Pe margini punem sarea si incepem sa framantam. Adaugam untul topit, dar nu fierbinte si framantama un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Mai adaugam faina, daca este nevoie.

Formam o bila, acoperim si lasam sa creasca 1 ora la loc caldut.

Dupa ce a crescut rasturnam aluatul pe planul de lucru usor infainat. Formam chiflele (mie mi-au iesit 6 bucati) si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Crestam chiflele cu un cutit bine ascutit si apoi le ungem cu lapte.

Dam la cuptor, la 220 de grade pentru ~20 de minute.
Scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca. Sunt tare bune si pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle ca pe vatra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu susan