Paine de casa

de in Piine, 18 Dec 2013 | 3586 vizualizari

 

Atat de buna, atat de bine miroase!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • 150 ml apa caduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

1.Pentru inceput dizolvam drojdia in laptele incalzit si dam deoparte.

2.Adaugam faina intr-un lighenas, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea si zaharul.

3.Mai apoi adaugam alternativ apa si laptele in care am dizolvat drojdia si framantam; spre final adaugam uleiul pentru a ne 'ajuta' sa-l framantam mai usor.

4.Framantam mult si bine pana se formeaza un aluat nelipicios, acoperim cu un prosop curat si dam la dospit pana isi dubleaza volumul (cca. o ora)

5.Tapetam tava cu unt, modelam aluatul dupa bunul plac si dam la cuptorul incins in prealalbil cca 25 minute.

 

TIPS-URI

1

Se poate framanta doar cu apa.

2

Daca e nevoie se mai adauga apa sau faina pentru a iesi un aluat potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu germeni de grau