nu am poze din timpul prepararii pentru c-am stricat laptopul pe care erau :S:S sper sa revin cu poze in momentul in care voi repara laptopul :D inspiratia mi-a venit de la Brindusa... pup
Drojdia se pune la dospit cu putina apa calduta, zaharul si presaram deasupra putina faina.
Intr-un vas pui faina si faci o "groapa" in mijlocul ei.
In mijlocul fainii turnam drojdia dospita, sarea, si uleiul.
Incorporam luand faina dinspre margini spre mijloc si adaugam apa, treptat.
Pui apa suficienta cat sa-ti iasa un aluat nelipicios si pufos iar apoi framanti bine bine.
Vasul il acoperi cu un prosop si-l pui intr-un loc calduros la dospit. Lasi la dospit pana-si dubleaza coca volumul, cam o ora.
Aluatul il imparti in 6 suluri egale din care vom face doua paini. Cu 3 din suluri face o paine si cu celelalte 3 alta paine, impletind sulurile intre ele.
Asezam painea impletita intr-o tava -unsa cu ulei, tapetata cu faina sau cu hartie de copt- acoperim tava cu un prosop, dam din nou la un loc calduros si lasam sa creasca un pic in tava.
Dupa ce a crescut o crestam deasupra putin, cu un cutit, si o dam la cuptorul preincalzit. Lasam la foc mediu in partea de sus a cuptorului pana cand se coace.
Inainte de a scoate painile facem testul cu scobitoarea.
Cat painicile sunt calde, pulverizam putina apa calduta pe ele si apoi le acoperim cu un prosop de bumbac pentrua se raci putin.
Nu le taiati cat sunt fierbinti pentru se pot incruzi.
Pofta buna!
1
cantitatea de apa se pune in functie de cum este absorbita de faina...