Paine simplă

de ionix in Piine, 17 Sep 2010 | 3555 vizualizari

 

nu am poze din timpul prepararii pentru c-am stricat laptopul pe care erau :S:S sper sa revin cu poze in momentul in care voi repara laptopul :D inspiratia mi-a venit de la Brindusa... pup

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500- 600 ml apa calduta
  • 50 g drojdie proaspata
  • o lingura cu sare
  • o lingura cu zahar
  • 2-3 linguri cu ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine simplă:

Drojdia se pune la dospit cu putina apa calduta, zaharul si presaram deasupra putina faina.

Intr-un vas pui faina si faci o "groapa" in mijlocul ei.

In mijlocul fainii turnam drojdia dospita, sarea, si uleiul.

Incorporam luand faina dinspre margini spre mijloc si adaugam apa, treptat.

Pui apa suficienta cat sa-ti iasa un aluat nelipicios si pufos iar apoi framanti bine bine.

Vasul il acoperi cu un prosop si-l pui intr-un loc calduros la dospit. Lasi la dospit pana-si dubleaza coca volumul, cam o ora.

Aluatul il imparti in 6 suluri egale din care vom face doua paini. Cu 3 din suluri face o paine si cu celelalte 3 alta paine, impletind sulurile intre ele.

Asezam painea impletita intr-o tava -unsa cu ulei, tapetata cu faina sau cu hartie de copt- acoperim tava cu un prosop, dam din nou la un loc calduros si lasam sa creasca un pic in tava.

Dupa ce a crescut o crestam deasupra putin, cu un cutit, si o dam la cuptorul preincalzit. Lasam la foc mediu in partea de sus a cuptorului pana cand se coace.

Inainte de a scoate painile facem testul cu scobitoarea.

Cat painicile sunt calde, pulverizam putina apa calduta  pe ele si apoi le acoperim cu un prosop de bumbac pentrua se raci putin.

Nu le taiati cat sunt fierbinti pentru se pot incruzi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

cantitatea de apa se pune in functie de cum este absorbita de faina...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine simplă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

18.09.2010, 16:36

un colt si pentru mine mai ai?................

Laly 1

19.09.2010, 00:14

De aici iau o feliuta de paine sa mananc cu un ciocanel

ionix 1

20.09.2010, 14:41

@Medi.. nu mai am dar facem @Laly... merge perfect

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine