Chiacchiere sunt foarte bune si delicioase, reteta o am de la colega me de serviciu. Incercati sigur o sa va placa.
Pe plansa de lucru cernem faina, in mijlocul fainii adaugam ouale, zaharul , untul la temperatura camerei taiat bucatele , praf de sare si paharelul de lichior aromatic , incorporam ingredientele bine . Trebuie sa obtinem o pasta omogena si consistenta. Lasam la odihna circa o ora .
Dupa ce s-a odihnit pasta o intindem cu sucitorul pe planseta de lucru infarinata , foaia trebuie sa fie intinsa uniform si subtire. Cu rotita dantelata pentru dulciuri taiem fasii late de 4 centimetrii si lungi de 5 centimetri .
Le prajim in tigaia cu ulei incins . Chiacciere trebuie sa fie bine rumenite, dupa ce sunt rumenite le asezam pe o tava acoperita cu servetele de bucatarie pentru a absorbi uleiul si le pudram din abundenta cu zahar pudra.
Imi cer scuze ca am uitat sa fac fotografii si la modul de lucru.
1
Putem inlocui lichiorul aromatic cu lapte.