Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor

de Panacris in Peste, 30 Ian 2017 | 2990 vizualizari

 

Tare mult îmi place peștele acesta ;) Nu era în meniul de weekend, dar dacă m-am împiedicat, pe podeaua umedă de la raionul de pescărie de la SellGross ;) n-am scăpat ocazia =))) Cred că e strategie de marketing =)))  Nu știam că au deschis și un astfel de raion ;) Adevărul e că nu prea am mai făcut cumpărături la ei în ultimul timp ;) N-am rezistat =)) Data viitoare pe listă e sturionul ;) cam scump, dar vreau neapărat să-l probez ;)   

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată chefal 
  • 1 fir praz 
  • 200 ml Vin alb 
  • Ulei aromatizat cu oregano 2 linguri
  • 1 conservă sau cca. 200 g proaspete ciuperci 
  • cca. 100 g sau 200 g proaspete roșii conservate 
  • 1 bucată ardei gras sau ardei iute 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • rozmarin
  • salvie

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor:

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas termorezistent, se stropește cu uleiul aromatizat,  vinul alb și se dă la cuptor pentru cca. 10 minute, la foc mic.

După cele 10 minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă un strat de ciuperci, apoi peștele condimentat în prealabil.

Peste chefal, se așeză un strat de roșii, și feliile de ardei gras/iute, pentru un gust mai aromatizat. Acoperim vasul și dăm din nou la cuptor pentru cca. 30 minute.

 

După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peste in sos de rosii cu vin