Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda
Multe persoane se vaita ca nu pot pastra icrele de peste mult timp, ca se inmoaie, ca fac mucegai, ca prind miros urat... Mie-mi tin luni de zile, fara sa se intample nimic rau...
Cum pastram icrele proaspete cea mai sigura metoda
Dupa ce scoatem icrele din peste indepartam pe cat posibil membrana care le tine si amestecam cu o lingura de lemn, pentru omogenizare. Adaugam sare de bucatarie astfel incat lichidul ce leaga bobitele de icre se va albi usor . Chiar daca vi se pare ca e cam multa sare, nu ezitati sa adaugati, altfel icrele nu vor tine mult timp.
Punem icrele in borcane curate cu capac si dam la frigider.
Este posibil ca in 2-3 zile sa se lase la fundul borcanelor un lichid rosiatic. E semn ca nu am pus suficienta sare .Desfacem capacele si scurgem lichidul, apoi adaugam putina sare peste icre si amestecam din nou , folosindu-ne de lingura din lemn . Daca borcanul nu este suficient de plin, acoperim icrele cu o pelicula de ulei din floarea soarelui, pentru a evita formarea mucegaiului.
Pastram borcanele in frigider.
La inceput icrele sunt maronii la culoare, dar dupa alte cateva zile de pastrat cu sare vor capata o culoare portocalie, semn ca-s numai bune de gatit .
Iata si cateva retete la care sa folositi icrele: turta de icre, salata de icre sau ceapa umpluta cu icre de crap