M-am inspirat de pe blogul lui Simona Calls
Blat
Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema, adaugam oul, sucul, esenta, ciocolata topita, ingredientele uscate amestecate, la final smantana, cu apa fierbinte.
Amestecam bine cu o paleta si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine.
Intre timp pregatim Ganache de ciocolata
Intr-un vas, adaugam ciocolata rupta bucati, frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste.
Acoperim cu folie alimentara si dam la rece cateva ore.
Oreo cheesecake-
Branza o mixam cu zaharul pana devine cremoasa, adaugam ouale, smantana, vanilia, faina si omogenizam.
Turnam 1/2 din compozitie, asezam biscuitii, restul de compozitie in tava in care am copt blatul.
Asezam tava in alta tava mai mare, in care adaugam apa fierbinte.
Dam la cuptorul incalzit cca 20 min (sa treaca testul scobitorii.)
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Oreo mousse-amestecam galbenusul cu laptele fierbinte, esenta de vanilie, gelatina hidratata, ciocolata alba topita, frisca mixata, biscuitii sfaramati si amestecam bine.
Ansamblare-pe un platou, asezam blatul, adaugam 1/3 ganache de ciocolata-cheesecake cu oreo-mousseul oreo si dam la rece o ora.
Crema de ciocolata ramasa se incalzeste putin, dupa care imbracam tortul. Decoram cu frisca si biscuiti sau dupa preferinta.
1
Eu am folosit ciocolata de menaj