Coupe Jacques pentru 5 persoane

de nico15 in Dulciuri, 8 Apr 2013 | 8405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 banane
  • 1 portocala
  • 2 mandarine
  • 2 kiwi
  • 50 g de coacaze
  • 1 grapefruit roz
  • 75 g de mure
  • 50 g de prune
  • 50 g de ananas
  • Inghetata de caramel
  • Inghetata de frisca si stafide
  • Cognac
  • Lichior de caise
  • Toping de ciocolata cu ghimbir
  • Caramel
  • 3 lingurite de icing sugar
  • Menta
  • 5 fructe de physalis(dessign)
  • 5 sticksuri de ciocolata
  • Zeama si coaja de lamaie
  • 100 g de frisca
  • 50 g de zahar tos
  • 20 g de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coupe Jacques pentru 5 persoane:

Fructele se spala, se curata, iar fructele mai mari se taie in felii sau in cubulete de marime potrivita. Se stropesc cu zeama de lamaie si adaugam zaharul.  Punem intr-un recipient 5-6 linguri de lichior si 3 linguri de cognac, adaugam fructele peste si la lasam sa stea 15 minute.

Punem zaharul tos intr-o tigaie nonaderenta si il lasam sa inceapa sa se topeasca, cand acesta ajunge la o temperatura de 180 grade el se va carameliza, adaugam untul care se va incorpora rapid si luam de pe foc, lasand sa se raceasca. Tocam fin menta.

Frisca ori este lichida si va trebui batuta, ori este cumparata si ne va fi mai usor la montat. Scoatem inghetata si vom trece la montarea preparatului.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coupe Jacques pentru 5 persoane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri