Vargabeles

de Panacris in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 7045 vizualizari

 

Ooo, de cand aveam in plan, aceasta bundinca, specific bucatariei unguresti. S-a ivit ocazia, fiindca laptele de tara nu s-a baut si am facut branzica din el.

 

INGREDIENTE

  • papardele ( adica paste late cu ou) 250 g,
  • branza de vaci 400 g,
  • zahar pudra vanilinat dupa gust, cca 150 g,
  • zahar vanilinat Bourbon 1 plic,
  • coaja de lamaie,
  • stafide 100 g,
  • oua 5 bucati,
  • unt ptr uns tava cca. 30 g,
  • lapte 50 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles:

Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute. Intre timp se amesteca branzica cu zaharul pudra vanilinat, zaharul Bourbon, un praf de sare, coaja de lamaie, stafide si 4 oua, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se pregateste o tava termorezistenta, unsa cu unt si eventual pesmet ( eu nu am avut, am uitat ca am avut o sapatamna de snitzele :D) Pastele se strecoara si se trec, rapid, sub un jet de apa rece, Se aseaza un strat de paste, crema de branza si alt strat de paste. Oul ramas se bate cu laptele si se toarna peste preparat. Se pune la copt, in cuptorul preincins, cca. 35 de minute la foc mediu.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

la servire se poate orna cu sirop de visine ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca vanilata din paste cu telemea