Este primul meu cheesecake si este cel mai delicios desert: f cremos si f usor de facut! L-am dus cadou la tara la viitorii socri si i-am dat gata ce sa mai:))
- Se amesteca biscutii sfarmati (eu am folosit robotul de bucatarie) cu untul topit (la microunde) si cu 3 linguri de zahar. Aluatul (care e delicios la gust:P) se intinde cu degetele intr-o forma de tort detasabila. Se da la cuptor sa se rumeneasca 10-15minute (180-200 de grade). Se scoate si se lasa sa se raceasca in forma de tort(nu se scoate din aceasta).
- Se decongeleaza zmeura. Mascarponele si frisca lichida trebuiesc tinute la frigider inainte de pregatit (minim 3 ore).
- se bate frisca lichida, la final se adauga si intaritorul de frisca.
- in alt vas se bate mascarponele cu zaharul ramas (de preferat farin).
- se amesteca apoi frisca cu mascarponele si se adauga si lingurile de smantana;
- Se pastreaza jumatate de zmeura (cele intregi) pt decor si jumatate se adauga in crema obtinuta dar usor fara a sfarma foarte tare fructele si fara a uniformiza culoarea (e mai frumos un cheesecake cu portiuni si dungute roze decat unul roz pe de-a intregul).
- Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti;
- se uniformizeaza si se pune zemura ramasa intreaga ca si decor.
- se rade ciocolata alba (fulgi) deasupra sau la alegere se poate topi si face diverse dungute cu ciocolata alba desarupa la zmeura.
- se da la rece pentru cateva ore.
- se scoate apoi inelul detasabil de tort (daca nu merge din prima nu va speritati, bateti un pic partile acestuia pana se desprinde de crema)
E un delicios cremos! Dulce acrisor de la minunata zmeura!