Cheesecake cu zmeura

de cristinne in Torturi, 8 Noi 2010 | 7520 vizualizari

 

Este primul meu cheesecake si este cel mai delicios desert: f cremos si f usor de facut! L-am dus cadou la tara la viitorii socri si i-am dat gata ce sa mai:))

 

INGREDIENTE

  • mascarpone: 2 cutii de 250 de gr;
  • frisca lichida: 1 cutie de 200ml;
  • biscuiti Petit beurre: 2 pachete de 125gr;
  • smantana: 3linguri;
  • unt: un pachet de 200 gr
  • zahar: 10 linguri;
  • ciocolata alba: 8 patratele;
  • zmeura (congelata) 400 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura:

- Se amesteca biscutii sfarmati (eu am folosit robotul de bucatarie) cu untul topit  (la microunde) si cu 3 linguri de zahar. Aluatul (care e delicios la gust:P) se intinde cu degetele intr-o forma de tort detasabila. Se da la cuptor sa se rumeneasca 10-15minute (180-200 de grade). Se scoate si se lasa sa se raceasca in forma de tort(nu se scoate din aceasta).

- Se decongeleaza zmeura. Mascarponele si frisca lichida trebuiesc tinute la frigider inainte de pregatit (minim 3 ore).

- se bate frisca lichida, la final se adauga si intaritorul de frisca.

- in alt vas se bate mascarponele cu zaharul ramas (de preferat farin).

- se amesteca apoi frisca cu mascarponele si se adauga si lingurile de smantana;

-  Se pastreaza jumatate de zmeura (cele intregi) pt decor si jumatate se adauga in crema obtinuta dar usor fara a sfarma foarte tare fructele si fara a uniformiza culoarea (e mai frumos un cheesecake cu portiuni si dungute roze decat unul roz pe de-a intregul).

- Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti;

- se uniformizeaza si se  pune zemura ramasa intreaga ca si decor.

- se rade ciocolata alba (fulgi) deasupra sau la alegere se poate topi si face diverse dungute cu ciocolata alba desarupa la zmeura.

- se da la rece pentru cateva ore.

- se scoate apoi inelul detasabil de tort (daca nu merge din prima nu va speritati, bateti un pic partile acestuia pana se desprinde de crema)

E un delicios cremos! Dulce acrisor de la minunata zmeura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu afine si nectarine