Tort cu capsuni si jeleu

de daniastefania in Torturi, 31 Mai 2015 | 3520 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 100 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 1 lingura de lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt

Pentru crema:

  • 400 ml frisca
  • 300 g capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 3 linguri de zahar

Pentru jeleu:

  • 50 g capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 plic gelatina
  • Frisca si capsuni pentru decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si jeleu:

Pentru inceput, vom face blatul. Punem laptele, ciocolata si untul la topit, apoi lasam sa se raceasca. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga faina cernuta cu praful de copt. Apoi adaugam amestecul cu ciocolata. Se amesteca bine totul. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 10-15 minute. Facem proba scobitorii. Lasam blatul la racit. Pregatim intre timp crema. Blenduim 250 gr de capsuni, apoi le trecem prin strecuratoare sa scapam de seminte. Siropul obtinut il punem pe foc impreuna cu zaharul. Gelatina o punem la inmuiat in putina apa rece. Cand a dat siropul de capsuni in clocot, il luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam bine, sa se dizolve. Lasam la racit. Frisca o batem spuma. Restul de capsuni le taiem bucatele. Amestecam frisca cu siropul de capsuni si capsunile taiate. In forma de tort punem folie transparenta. Punem apoi blatul. Apoi punem crema. Dam la frigider. Pregatim apoi jeleul. Mixam capsunile, le trecem prin strecuratoare, apoi le punem pe foc cu zaharul. Gelatina o punem la inmuiat in putina apa rece. Cand siropul da in clocot, luam de oe foc si adaugam gelatina. Amestecam sa se dizilve bine

 Lasam sa se raceasca. Apoi punem peste crema. Lasam la frigider cateva ore. Apoi decoram cu bucati de capsuni si frisca. E foarte bun. Blatul ciocolatos si crema racoritoare. Un deliciu. Sper sa va placa si voua!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema "nocciola" si crema ganache