Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi, cu crusta crocanta de nuci caramelizate

de anuta in Mancare copii, 9 Iul 2019 | 2058 vizualizari

 

Meniu copii.
Cine ar rezista in fata unei portii???

 

INGREDIENTE

  • (forma diametrul de 22 cm) blat:
  • 150 g biscuiti,
  • 150 g miez de nuca maruntit si prajit,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 75 g unt
  • piure de kaki;
  • 100 ml frisca lichida ,
  • 3 linguri de smantana,
  • 2 zahar vanilat ,
  • 2-3 fructe coapte de kaki,
  • un plic de gelatina(10g )
  • crema alba de frisca:
  • 150 ml frisca lichida,
  • 3 linguri de smantana,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • 2 fructe de kiwi ,
  • un plic de gelatina
  • crusta:
  • o cescuta de zahar brun,
  • 200 g miez de nuca maruntit,
  • un ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi, cu crusta crocanta de nuci caramelizate:

Biscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit,cu ciocolata si untul topit,se omogenizeaza si se intinde in strat uniform,presand cu o lingura,in forma circulara cu inel detasabil. Se mixeaza frisca pana se intareste si se amesteca cu smantana.Fructele de kaki curatate de coaja se taie mai marunt,jumatate de fruct se taie cubulete mici.Bucatile mai mare se dau la blender si piureul se amesteca cu frisca batuta si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se omogenizeaza amestecul si se toarna deaupra blatului de biscuiti.Deasupra se presara jumatatea de fruct de kaki taiat cubulete mici.Se lasa 15 minute la rece. Curatam de coaja fructele de kiwi si le taiem in cubulete. Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat si se amesteca cu smantana si cu gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna deasupra piureului de kaki,se presara deasupra cubuletele de kiwi si se da la rece cateva ore.de preferat de seara pana dimineata Crusta crocanta de nuci;Se caramelizeaza cescuta de zahar brun si cand devine lichid se adauga miezul de nuca si se da de pe foc.Se bate oul bine si se incorporeaza in  caramelul de zahar cu nuca amestecand repede si continuuu pana se incorporeaza oul batut.(oul are rolul de a inmuia crantul de zahar si de a se taia la portionarea prajituriii cu usurinta) Se intinde crantzul cat este fierbinte ,dasupra prajiturii si presaram deasupra zahar brun( cu gramnula mai mare).                   Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi, cu crusta crocanta de nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sticksuri din piept de pui si chipsuri din cartofi