Nu am pregatit niciodata pana acum cheesecake. Desi imi place si-l mananc des atunci cand ies in oras, acasa nu am gasit inca "imboldul" sa-l fac, pana ieri. Desi am tot cautat o combinatie de ingrediente nu pot spune ca am fost foarte multumita de rezultat. A iesit putin fad.
Dar il voi pregati din nou, cat de curand, de data asta cu modificari/imbunatatiri:)
Eu am pregatit 2 cheesecake-uri, unul cu piersici si unul cu lamaie. Aceasi baza si crema de branza, doar cu alt jeleu. Voi scrie ambele retete cu ingredientele injumatatite.
Deoarece este o reteta ce nu necesita coacere, este foarte buna pentru vara.
Pregatitit tava/vasul in care veti monta prajitura. Asezati pe fundul si pe peretii vasului folie alimentara sau folie de aluminiu.
Prima data pregatiti blatul. Biscuiti maruntiti bine se amesteca cu untul topit. Compozitia rezultata se aseaza pe fundul tavii cat mai omogen si bine tasat puteti. Puneti vasul in frigider cat timp pregatiti crema de branza.
Frisca se bate bine. Separat amestecati ricotta cu iaurtul si cu zaharul. Incorporati frisca in amestecul de ricotta si omogenizati bine. Gelatina se pregateste conform instructiunilor si se incorporeaza in crema de branza.
Varsati crema de branza peste baza de biscuiti niveland cu grija. Lasati vasul la frigider 2-3 ore, pana se intareste crema de branza.
Pentru jeleu folositi piersici din compot. Cu un blender vertical transformati piersicile intr-un piure moale. Piureul trebuie sa fie suficient de "apos" incat sa puteti incorpora gelatina in el. Adaugati zaharul si amestecati pana se topeste. Preparati gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si adaugati-o in jeleu.
Turnati jeleul peste crema de branza si mai lasati la frigider cel putin 2 ore.
Se serveste rece!
Serviti cu placere.
1
pentru un plus de gust adaugati fructe si in crema de branza.
2
cele 2 linguri de zahar sunt cam putine in cazul in care vreti o prajiturica mai dulce.
3
recomanda sa inlocuiti ricotta cu crema de branza.