Budincă de pâine

de elucubratiiculinare in Prajituri, 17 Oct 2012 | 4165 vizualizari

 

Vă este poftă de ceva dulce și nu știți ce? Nu aveți prea multe ingrediente la îndemână? Iată ideea perfectă pentru un desert.

 

INGREDIENTE

  • 300 g pâine feliată (veche de 1-2 zile),
  • 300 g zahăr,
  • 5 ouă,
  • 500 ml lapte,
  • 2 lingurițe esență rom,
  • 50 g stafide,
  • o lingură unt.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de pâine:

Stafidele se curăță de eventualele codițe. Se pun într-un castronel și se stropesc cu esența de rom și se acoperă cu lapte (2-3 linguri de lapte). Se bat bine cele 5 ouă cu zahărul și cu laptele rămas. Se unge o tavă cu unt. Feliile de pâine se trec repede prin compoziția de ou cu lapte și se pun în tavă. Se repetă operația până la terminarea feliilor de pâine. Se presară stafidele, apoi se toarnă restul de compoziție de ou cu lapte. Tava se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 45-50 minute sau până se rumenește un pic deasupra. Servim ca atare, pudrată cu zahăr vanilat, sau cu o lingură din dulceața preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de pâine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]