Budincă de pâine

de elucubratiiculinare in Prajituri, 17 Oct 2012 | 3365 vizualizari

 

Vă este poftă de ceva dulce și nu știți ce? Nu aveți prea multe ingrediente la îndemână? Iată ideea perfectă pentru un desert.

 

INGREDIENTE

  • 300 g pâine feliată (veche de 1-2 zile),
  • 300 g zahăr,
  • 5 ouă,
  • 500 ml lapte,
  • 2 lingurițe esență rom,
  • 50 g stafide,
  • o lingură unt.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de pâine:

Stafidele se curăță de eventualele codițe. Se pun într-un castronel și se stropesc cu esența de rom și se acoperă cu lapte (2-3 linguri de lapte). Se bat bine cele 5 ouă cu zahărul și cu laptele rămas. Se unge o tavă cu unt. Feliile de pâine se trec repede prin compoziția de ou cu lapte și se pun în tavă. Se repetă operația până la terminarea feliilor de pâine. Se presară stafidele, apoi se toarnă restul de compoziție de ou cu lapte. Tava se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 45-50 minute sau până se rumenește un pic deasupra. Servim ca atare, pudrată cu zahăr vanilat, sau cu o lingură din dulceața preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de pâine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adry88 1

18.10.2012, 08:58

buna

elucubratiiculinare 1

18.10.2012, 09:54

Elena_Daria este prima data cand o incerc. Am fost rurprinsa in mod placut. Sigur mai fac

Sim0na 1

18.10.2012, 13:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Aish Saraya" ( "Eish Saraya")