Fursecuri fine cu nuci

de Criss in Prajituri, 13 Dec 2013 | 13627 vizualizari

 

Pe siteul Laurei Laurentiu gasiti o multime de retete ca la mama care mai de care mai delicioase. Am incercat cateva din retetele ei si azi a venit randul acestor fursecuri absolut delicioase. Din start va spun ca o portie (cam ce se vede in poza, minus vreo 2-3 care s-au topit inainte de sedinta foto :D) e mult prea putina. Deci obligatoriu, data viitoare fac doua portii.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -120 g unt moale
  • -80 g zahar
  • -1 ou
  • -1 plic zahar vanilat
  • -100 g nuca prajita si taiata grosier
  • -150 g faina
  • -1 varf de cutit praf de copt (atentie, sa nu depasiti cantitatea)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fine cu nuci:

Untul moale se pune intr-un bol impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul. Se adauga apoi galbenusul de ou si in final faina si praful de copt. Aici e bine sa lasati mixerul deoparte si sa amestecati cu o spatula pana se inglobeaza toata faina. Rezulta un aluat destul de moale dar usor de modelat. Din aluat se fac aproximativ 20 bile egale cam de marimea oului de porumbel. (Mie mi-au iesit 24 bucati.)

Albusul de ou se bate putin cu o furculita. Fiecare biluta se da prin albus apoi prin nuca prajita si taiata grosier. Ne ajutam cu mainile astfel incat nuca sa se lipeasca de bilute. Se pun bilutele in tava tapetata cu hartie de copt si cu degetul sau cu coada unei linguri de lemn se face cate o adancitura in fiecare biluta. Se pune dulceata (eu am pus visine, dar puteti pune ce va place, important e sa nu curga pe afara).

Se coc fursecurile in cuptorul preincalzit aproximativ 20-25 minute. Laura spunea 15 minute, dar in cuptorul meu au stat cred mai mult de 25. Vedeti voi, cand incep sa devina aurii sunt gata. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fine cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu faina de orz