Am gasit reteta pe net si au iesit niste briose moi si pufoase ca se topesc in gura. Iar daca mai adaugam deasupra si cateva moatze de crema de ciocolata, vor deveni irezistibile.
Cantitatile date sunt in "cup" (mi-am achizitionat un set de masuri in cup special pentru retetele in care cantitatile sunt date in cup) dar daca nu aveti, se poate folosi ca si unitate de masura o cana pentru toate ingredientele.
Se pregateste tava pentru briose cu formele de hartie specifice acestora. Se lasa deoparte.
Oul, zaharul, zaharul vanilat si praful desare se mixeaza bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin apoi se adauga iaurtul. Faina amestecata cu praful de copt se pune la sfarsit si se mixeaza usor la viteza mica pana se omogenizeaza amestecaul. Se pune ciocolata, se amesteca usor apoi se umple formele de briose gata pregatite dinainte, dar doar 3/4 din capacitatea formei.
In mijlocul fiecarei forme se pune cate o visina si se mai presara cativa fulgi de ciocolata. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Intre timp se pregateste crema de ciocolata. Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati mici si se toarna frisca lichida. Se aduce la puntul de fierbere si se amesteca energic pana ce se topeste toata ciocolata si compozitia devine omogena. Se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga esenta de rom dupa gust. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa, aerata. Se orneaza briosele dupa imaginatie.
Pofta buna!
1
Pentru a masura cantitatile, folositi aceeasi cana la toate ingredientele.
2
Se pot servi si fara crema de ciocolata, merg perfect langa cafea sau chiar alaturi de un iaurt.