Desert briose pufoase cu visine si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 10 Mar 2019 | 2703 vizualizari

 

Am gasit reteta pe net si au iesit niste briose moi si pufoase ca se topesc in gura. Iar daca mai adaugam deasupra si cateva moatze de crema de ciocolata, vor deveni irezistibile.
Cantitatile date sunt in "cup" (mi-am achizitionat un set de masuri in cup special pentru retetele in care cantitatile sunt date in cup) dar daca nu aveti, se poate folosi ca si unitate de masura o cana pentru toate ingredientele. 

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cup zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1/2 cup ulei de floarea soarelui
  • 1 cup iaurt grecesc
  • 1,5 cup faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg fulgi de ciocolata/picaturi
  • visine fara samburi
  • 200 ml frisca lichida
  • 90 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom dupa gust
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose pufoase cu visine si ciocolata:

Se pregateste tava pentru briose cu formele de hartie specifice acestora. Se lasa deoparte.

Oul, zaharul, zaharul vanilat si praful desare se mixeaza bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin apoi se adauga iaurtul. Faina amestecata cu praful de copt se pune la sfarsit si se mixeaza usor la viteza mica pana se omogenizeaza amestecaul. Se pune ciocolata, se amesteca usor apoi se umple formele de briose gata pregatite dinainte, dar doar 3/4 din capacitatea formei. 

In mijlocul fiecarei forme se pune cate o visina si se mai presara cativa fulgi de ciocolata. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Intre timp se pregateste crema de ciocolata. Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati mici si se toarna frisca lichida. Se aduce la puntul de fierbere si se amesteca energic pana ce se topeste toata ciocolata si compozitia devine omogena. Se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga esenta de rom dupa gust. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa, aerata. Se orneaza briosele dupa imaginatie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a masura cantitatile, folositi aceeasi cana la toate ingredientele.

2

Se pot servi si fara crema de ciocolata, merg perfect langa cafea sau chiar alaturi de un iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose pufoase cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine