...sau prajitura cu branza si capsune :). O alta reteta delicioasa cu capsunele, dar va anunt ca mai urmeaza cateva, asa ca ar fi bine sa va faceti provizii de capsune la congelator. Ca-mi place cheeecake-ul v-am mai spus, nu? Ca-mi plac capsunele...nu cred ca e prea greu sa va dati seama :) Pozele spun totul.
Pregatim crusta. Untul il topim la foc mic, apoi il lasam deoparte. Macinam biscuiti la robot, sau manual cu sucitorul, si turnam peste ei untul topit. Pregatim o tava cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt, incalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Amestecul de biscuiti il turnam in tava, apasam bine cu lingura. De data aceasta biscuitii ii lasam doar la baza tavii, nu ii ridicam pe margine. Dam tava la cuptor pentru 10 minute. Asta ajuta ca baza sa nu fie prea moale cand umplutura este mai lichida. Lucru testat! ;) Cat timp se coace baza in cuptor, ne apucam de umplutura. Incepem cu capsunele...
Cantarim 200 de grame din minunatiile astea. Restul le papam asa, sau le punem bine pentru alte retete ;)
Spalam bine capsunele, le lasam la scurs sau le punem pe servetele absorbante. Le taiem in jumatati, si le punem intr-o oala pe foc, adaugam o lingura de zahar si una de apa. Lasam sa fiarba pana ce compozitia a ajuns la jumatate din volumul initial. Lasam la racit.
Branza si smantana se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o crema omogena, aproape ca si crema de branza din magazin ;)
Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana la omogenizarea completa. Adaugam ouale, cate unul pe rand, ca sa nu fie cu suparare, si mixam aproximativ 1 minut dupa fiecare adaugare. Adaugam esenta de vanilie si sarea, iar apoi incorporam dulceata de capsune. Turnam compozita peste baza de biscuiti si punem la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru o ora.
Cand e gata, mijlocul e putin maroniu, oprim focul si lasam se e odihneasca la temperatura camerei pentru 2 ore, timp in care ne gasim altceva de lucru...ca sa putem rezista tentatiei de a ne rasfata cu acest deliciu.
Punem cheesecake-ul la frigider pentru 6 ore...si apoi ne pregatim de ornare.
Mixam mascarpone cateva minute pana devine cremos. Separat mixam frisca un minut la viteza mare, apoi adaugam zaharul si mai mixam pana cand frisca devine pufoasa. In acest moment incorporam macarpone, si omogenizam usor cu mixerul la viteza mica. Ornam cheesecake-ul cu crema de frisca si macarpone si punem capsune dupa bunul plac.
In aceste moment suntem gata pentru degustare, pregatiti farfurii incapatoare pentru ca acest deliciu nu e serveste in portii mici. ;)
Enjoy!