Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia, se aseamănă cu urda produsă în România, cu deosebirea că aceasta se fabrică din zerul rămas de la fabricarea cașului.
Încercăm o nouă reţetă? Vă propun un cheesecake ce are la bază ricotta, iar fructul ce-i va domina gustul …. căpşuna.
Batem frişca naturală şi o lăsăm la rece în frigider.
Omogenizăm ricotta cu zahărul pudră, iaurtul de fructe.
Spălăm şi scurgem de apă căşunile.Mărunţim jumătate din căpşuni pentru a le omogeniza în cremă, cealaltă jumătate de căpşuni le tăiem doar în două, ele vor servi la ornat pe lateral şi deasupra cheesecake-ului.
Adăugăm în crema de ricotta cele două pliculeţe de gelatină, conform instrucţiunilor de pe plic, adăugăm frişca şi căpşunile mărunţite.Într-o tavă de tort cu margine detaşabilă vom aşeza pişcoturile şi le vom stropi cu cele 2 esenţe de rom amestecate cu 30 ml apă.
Aşezăm jumătăţile de căpşuni pe marginea tăvii, punem crema şi nivelăm. Ornăm deasupra cu căpşunile rămase.
Timp de aştepare 6-7 ore, la rece în frigider.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola