Cel mai pufos chec care l-am mancat. De cand l-am facut, inspirat de Gabytza, numai din asta trebuie sa fac baiatului.
Se separa ouale.
Se amesteca galbenusurile cu cu 50g zahar si zaharul vanilat.
Se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare.
Se pune faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit coaja rasa de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 75g zahar si amidonul si se mixeaza pana se topeste zaharul.
Se pune peste galbenusuri si se omogenizeaza usor cu o spatula de jos in sus.
Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mic pentru 45-50 minute.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se scoate din forma si se lasa la racit complet.
Se poate presara cu zahar pudra.
Se feliaza si se serveste.
Pofta Buna!