Chec pufos simplu

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Aug 2016 | 6336 vizualizari

 

Cel mai pufos chec care l-am mancat. De cand l-am facut, inspirat de Gabytza, numai din  asta trebuie sa fac baiatului.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 80g faina
  • 60ml lapte
  • 50ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 125g zahar (50g+75g)
  • 8g amidon alimentar
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos simplu:

Se separa ouale.

Se amesteca galbenusurile cu cu 50g zahar si zaharul vanilat.

Se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare.

Se pune faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit coaja rasa de lamaie.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 75g zahar si amidonul si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se pune peste galbenusuri si se omogenizeaza usor cu o spatula de jos in sus.

Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mic pentru 45-50 minute.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se scoate din forma si se lasa la racit complet.

Se poate presara cu zahar pudra.

Se feliaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos simplu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

18.08.2016, 09:06

Multumesc

diaconta 1

18.08.2016, 22:47

Macar aici pot sa mananc si eu ceva )))

MotanLaOale 1

18.08.2016, 23:35

)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu gem de prune