Ca la bucatarasi acasa
Este un chec foarte pufos.
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare (cele de rata sunt mai albe ca cele de gaina si au o consistenta mai fluida putin) si cand incep sa creasca putin sa faca spuma, se adauga rand pe rand 8 linguri de zahar si se continua baterea pana creste in volum si s-au intarit. Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga in fir uleiul, ca la maioneza, se continua baterea pana isi dubleaza volumul si topeste zaharul tot. Albusurile se amesteca cu galbenusurile, apoi adaugam faina in ploaie si praful de copt. Din compozitie, lasam cateva linguri bune pe care le amestecam cu cacaua. Intr-o tava dreptunghiulara, punem hartie de copt, punem compozitia galbena, apoi nucile taiate marunt, compozitia maro cu cacaua si deasupra visinile fara samburi. Se coace la foc potrivit, 30-35 minute. Dupa ce se coace, se pudreaza cu zahar pudra.