Buna bucatarasi frumosi ! Cum am tras chiulul in ultimul timp am pregatit un chec asa ca la ora 22:00 dupa 9 ore se servici ! Va urez un weekend placut !
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.
Tapetam doua tavi de chec cu hartie de copt si bordurile le ungem cu ulei si turnam in cele doua tavi si lasam circa 3 linguri de compozitie in recipient !
In alt vas amestecam cacao cu lingurile de apa si apoi le adaugam in compozitia ramasa .
Adaugam din compoztia cu cacao in compozitia din tavi si cu un cutit intindem cacao pt a forma un model frumos !
Se da la cuptor preincalzit pt circa 45 min.
Se face testul cu scobitoaarea si se lasa la racit !
Se taie si se poate savura !!