Inghetata de cafea

de cristinne in Dulciuri, 17 Iun 2011 | 4569 vizualizari

 

Inghetata de cafea (dupa cartea principesei Margareta)

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri;
  • 200 gr zahar brun;
  • 400 ml smantana dulce;
  • 180 ml cafea tare neagra foarte concentrata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cafea:

Se bat galbenusurile cu zaharul pana aproape se albesc. Se pune la bain-marin smantana pana se infierbanta, dar nu sa fiarba. Se iau galbenusurile si se toarna deasupra la smantana amestecand usor si omogenizand.  Se toarna si cafeaua.  Se amesteca si se pune intr-o casoleta la congalator. Reteta originala indica sa amestecam din 2 in 2 ore inghetata ca sa nu se formeze ace de gheata insa nu am avut timp si a doua zi am amestecat-o bine cu mixerul inainte sa o servesc. A iesit super! Am ornat-o cu boabe de cafea si am savurat-o intr-o amiaza calda de iunie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata in straturi