Inghetata de cafea

de cristinne in Dulciuri, 17 Iun 2011 | 4646 vizualizari

 

Inghetata de cafea (dupa cartea principesei Margareta)

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri;
  • 200 gr zahar brun;
  • 400 ml smantana dulce;
  • 180 ml cafea tare neagra foarte concentrata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cafea:

Se bat galbenusurile cu zaharul pana aproape se albesc. Se pune la bain-marin smantana pana se infierbanta, dar nu sa fiarba. Se iau galbenusurile si se toarna deasupra la smantana amestecand usor si omogenizand.  Se toarna si cafeaua.  Se amesteca si se pune intr-o casoleta la congalator. Reteta originala indica sa amestecam din 2 in 2 ore inghetata ca sa nu se formeze ace de gheata insa nu am avut timp si a doua zi am amestecat-o bine cu mixerul inainte sa o servesc. A iesit super! Am ornat-o cu boabe de cafea si am savurat-o intr-o amiaza calda de iunie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă rapida