Cel mai simplu desert pe care il fac mereu cu drag. Aceeasi compozitie o fac si pentru blatul de tort care iese foarte bun.
Separam ouale. Batem albusurile spuma, iar galbenusurile le frecam bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand s-a topit zaharul adaugam uleiul, apoi rasturnam albusurile si le incorporam usor in crema de galbenusuri, apoi punem si lamaia razuita. Amestecam faina cu praful de copt si turnam in ploaie in amestecul de oua. Impartim compozitia in doua, iar intr-una punem cele 2 linguri de cacao.
Tapetam 2 forme de chec cu hartie de copt si turnam compozitia alba si apoi pe cea cu cacao. Cu un cutit amestecam circular in forme pentru a se amesteca compozitiile frumos. Introducem formele in cuptorul preincalzit si nu deschidem cuptorul 30 minute pentru a nu se lasa checurile.
Pentru a vedea daca s-au copt facem testul cu scobitoarea.
Pofta buna !