Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat

de Panacris in Dulciuri, 16 Noi 2016 | 4458 vizualizari

 

No și ptr că 13 noiembrie în fiecare an e special, indiferent de evenimente, musai să fie pe masă ceva dulce ;) Așa că am rezolvat repede problema, făcând o revizie în frigider. Mereu mă scoate din impas acest chec ”mirabolant” din albușuri cu umplutură și topping din ”ce se mai găsește prin cămară” ;) Spor și poftă bună! Sigur găsiți și voi variante minunate ! ;) Baza e importantă, adică albușurile :DDDD  ;)

 

INGREDIENTE

  • 8 buc albuș de ou 
  • 1 lgta oțet aromatizat 
  • 8 lg zahăr tos 
  • 8 lg făină albă de grâu 
  • 1 plic zahăr vanilinat 
  • 1 plic praf de copt 
  • 4 lg nucă măcinată ( amestecată cu zahăr și scorțișoară) 
  • 4 lg pudră de cacao 
  • cca. 300 gr rahat colorat 
  • pentru glazură:
  • 100 gr ciocolată neagră
  • 1 lg ulei de floare soarelui 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat:

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă, l-am folosit pe Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădejde din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul, se adaugă praful de copt, nuca măcinată, pudra de cacao și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina. Se tapetează o formă de chec cu foaie de pergament, apoi se toarnă amestecul obținut. Se adaugă bucățelele de rahat colorat, apoi  se pune chec-ul la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 35 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testul scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit.

Între timp, ciocolata mărunțită se pune la topit împreună cu lingura de ulei, la Bain-Marie. Checul se ornează cu ciocolata topită.

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
CHEC CU ULEI