Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele

de Panacris in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 2316 vizualizari

 

Daaa, nu pot sta deoparte la nicio provocare Bucătăraș.ro ;) Așa că, pe ultima sută de metri, vin si eu cu  un chec  "Ca la bucatarasi acasa". ;) Nouă ne-a plăcut, s-a epuizat instant ;) Nu că asta ar fi o noutate în Casa Zmeilor ;)
P.S. Am plecat de la o minunată reteță a Mihaelei Simiuc.
http://www.dulciurifeldefel.ro/briose-din-albusuri-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • 10 bucăți albuș de ou 
  • 10 linguri zahăr tos 
  • 5 linguri ulei de nucă 
  • 4 linguri arahide măcinate 
  • ½ linguriță esență de vanilie 
  • ½ linguriță sare de mare 
  • 1 plic praf de copt 
  • 4 linguri merișoare, stafide 
  • 2 plicuri bombonele colorate 
  • Pentru glazura:
  • cca. 100 g ciocolată menaj 
  • 1 lingură ulei de nucă 
  • 50 g ciocolată albă 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele:

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.

Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.

Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.

Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc. Apoi se adaugă merișoarele, stafidele și bombonelele colorate, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Compoziția obținută se toarnă într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament sau unt și făină, apoi se pune la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade C, cca. 40 de minute, până ce se rumenește și trece testul scobitorii.

Între timp, se pune ciocolata la topit la Bain-Marie împreună cu uleiul. După ce s-a copt chec-ul, se glazurează cu ciocolată topită, iar după ce s-a semi-răcit, se adaugă fulgi de ciocolată albă.

Spor și poftă bună!  

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu scortisoara si mere