Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele

de Panacris in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 2509 vizualizari

 

Daaa, nu pot sta deoparte la nicio provocare Bucătăraș.ro ;) Așa că, pe ultima sută de metri, vin si eu cu  un chec  "Ca la bucatarasi acasa". ;) Nouă ne-a plăcut, s-a epuizat instant ;) Nu că asta ar fi o noutate în Casa Zmeilor ;)
P.S. Am plecat de la o minunată reteță a Mihaelei Simiuc.
http://www.dulciurifeldefel.ro/briose-din-albusuri-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • 10 bucăți albuș de ou 
  • 10 linguri zahăr tos 
  • 5 linguri ulei de nucă 
  • 4 linguri arahide măcinate 
  • ½ linguriță esență de vanilie 
  • ½ linguriță sare de mare 
  • 1 plic praf de copt 
  • 4 linguri merișoare, stafide 
  • 2 plicuri bombonele colorate 
  • Pentru glazura:
  • cca. 100 g ciocolată menaj 
  • 1 lingură ulei de nucă 
  • 50 g ciocolată albă 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele:

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.

Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.

Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.

Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc. Apoi se adaugă merișoarele, stafidele și bombonelele colorate, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Compoziția obținută se toarnă într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament sau unt și făină, apoi se pune la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade C, cca. 40 de minute, până ce se rumenește și trece testul scobitorii.

Între timp, se pune ciocolata la topit la Bain-Marie împreună cu uleiul. După ce s-a copt chec-ul, se glazurează cu ciocolată topită, iar după ce s-a semi-răcit, se adaugă fulgi de ciocolată albă.

Spor și poftă bună!  

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte