Desert chec zebra

de -Licurici- in Dulciuri, 27 Iun 2017 | 3120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 140 g zahar
  • 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 230 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema de cacao:
  • 60 g unt
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec zebra:

Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul tos, putin cate putin.

Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, pe rand.

Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste albusuri si se incorporeaza bine.

Compozitia se imparte in 2.

Pentru crema de cacao, se amesteca toate ingredientele pe foc, pana se ingroasa.

Crema se adauga peste jumatate din crema si se amesteca bine.

Intr-o tava pentru cozonac, cu hartie de copt, se pune in mijlocul tavii, alternativ, cate o lingura din fiecare compozitie, pana se termina.

Se baga la cuptor pentru 30-35 min sau se verifica cu o scobitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat cu cacao