Mi-au ramas ceva albusuri prin frigider de la Revelion si a cam venit timpul sa le folosesc si pe ele, mai ales ca am avut si tema ptr concurs chec si atunci de ce nu. Minunata reteta lui Teo Kitchen, a iesit super.
Ca la bucatarasi acasa!!
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea tare; mai ales ca nu avem praf de copt in reteta, aerul din albusuri va face aluatul de chec sa creasca frumos, deci trebuie batute foarte bine spuma de albusuri.
Se adauga faina in 3 transe, apoi se adauga in compozitie si esenta de vanilie.
Eu am adaugat ciocolata neagra tocata grosier, desi initial am pregatit nuca, dar am optat pentru ciocolata.
Se toarna intr-o tava de chec, de cozonac, tapetata cu hartie de copt si se coace la 160 de grade C, cam 30-40 de minute.
Se face testul scobitorii.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna !!
1
se poate adauga mac sau cacao, etc
2
cana a avut gramajul de 250 g ptr. fiecare ingredient