Mixam albusurile cu zaharul, iar in alt vas galbenusurile cu cana de ulei , laptele , faina cernuta in care am amestecat praful de copt , cacaoa, apoi punem si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Aceasta compozitie se amesteca usor cu albusurile , de jos in sus , cu un tel sau cu o lingura de lemn.
Compozitia ciocolatoasa o dam deoparte si mixam un albus cu 130 g zahar.Turnam deasupra 50 ml lapte si 3 lingurite de amidon si mixam din nou.La urma punem nuca de cocos si amestecam.
Tapetam o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si faina.Eu am facut 2 checuri mai mici. Unul intr-o forma de plumcake si unul intr-o forma de chec rotunda.
Explic ca si pentru o singura forma: punem jumatate din compozitia cu cacao in forma de chec,apoi cu o lingura luam compozitia de cocos si o punem in centru, din loc in loc, sau intinsa.
Deasupra turnam toata compozitia de cacao ramasa si dam cuptorul incins la 180 grade, pt cca 40 minute.
Facem testul scobitorii, iar daca iese uscata, lasam putin sa se racoreasca,dupa care asezam checul pe o farfurie si asteptam sa se raceasca inainte de a-l servi,chiar daca tentatia e mare.
Odata racit,punem putin zahar pudra intr-o strecuratoare pt ceai si pudram.
Observatii:
Cana folosita pentru masuratori este o cana de 250 ml.
Daca nu vreti sa pudrati cu zahar,sau daca va doriti un chec mai deosebit,topiti pe aburi sau in microunde150 g ciocolata impreuna cu 3-4 linguri de lapte,apoi turnati deaupra. Va fi mega ciocolatos.