Blat:
Galbenusurile se separa de albusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si ouale devin cremoase.Se adauga si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua.La sfarsit se pun si albusurile batute si se amesteca cu o lingura.
Compozitia se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Se de la cuptorul preincalzit pana se rumeneste pe margini.Se lasa la racit,apoi se taie in 3 fasii egale,pe latime.
Crema:
Laptele se pune intr-o cratita,la incalzit.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase.
La crema de oua se adauga amidonul si se omogenizeaza bine.Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste crema,amestecand energic.Amestecul se toarna in cratita in care am incalzit laptele si se pune la foc mic,amestecand incontinuu pana se ingroase.
Ciocolata se topeste la microunde si se amesteca in crema de ou.
Gelatina se pune intr-o cana cu 2-3 linguri de apa rece.Cand gelatina a absorbit toata apa se dizolva la bain-marie sau cateva secunde la microunde.Gelatina NU trebuie sa fiarba,doar sa se dizolve.Gelatina dizolvata se amesteca cu 2-3 linguri de crema,apoi se amesteca si cu restul cremei.Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema
Asamblare:
Din crema se opresc 4-5 linguri crema.Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima fasie de blat,se insiropeaza si se acopera cu 1/2 din crema,se acopera cu alt blat insiropat restul de crema si se acopera cu ultimul blat insiropat.Marginile prajiturii se imbraca in crema oprita.
Glazura:
Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe bain marie impreuna cu laptele si untul/margarina.Glazura se toarna calduta pe toata suprafata prajiturii,avand grija sa se prelinga pe margini.Se decoreaza cu bombonele de ciocolata si drajeuri.