Chec cu portocale

de anca_rm in Prajituri, 3 Feb 2016 | 4221 vizualizari

 

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si insiropat cu un suc de portocale amestecat cu doua linguri de zahar pudra.
Simona Georgescu ,,Pumpkin Mona http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html  m-a invitat sa particip la provocarea Cutia Misterolr si cred ca acest chec se incadreaza bine acolo.
 

 

INGREDIENTE

  • -10 linguri faina
  • -3 oua
  • -1 lingura cacao
  • -5 linguri zahar
  • -50 ml ulei
  • -150 ml suc portocale
  • -coaja razuita de la o portocala
  • -1 lingurita apa de trandafir
  • -1 plic praf de copt
  • - varf cutit bicarbonat sodiu
  • -1 lingurita ghimbir razuit
  • - 30 gr fulgi de migdale
  • Extra:
  • -100 ml suc portocala
  • -2 linguri zahar pudra.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale:

Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam  coaja razuita de portocala , 1 lingurita apa de trandafir, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu bicarbonatul, sucul de portocale si uleiul. Omogenizam rapid si turnam ¾ din compozitie in forma de guguluf.

(eu am folosit forma de guguluf cu diametru de 20 cm). In restul compozitiei punem o lingura de cacao si lingurita de ghimbir razuit si amestecam.

Turnam pe mijlocul aluatului existent deja in forma .

Presaram deasupra fulgi de migdale si cu spatele unei linguri ii apasa putin ca sa nu se arda in timpul coacerii.

Dam forma la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 -25 minute, sau pana trece testul scobitorii .

Pana se coace checul nostru stoarcem 100 ml suc de portocale si il amestecam cu 2 linguri de zahar pudra .

Scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreasca si scoatem din forma pe o farfurie.

 

Turnam deasupra sucul de portocale cu zaharul si lasam sa absoarba tot .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocale si ciocolata