Minunat de delicios!
Ca la Ruxy acasa...pardon...ca la bucatarasi acasa! :)))))))
Glazura de ciocolata:
Untul se topeste la foc mic intr-un vas, se trage vasul deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu smantana, cu zeama si coaja de portocala, se adauga usor si untul si se omogenizeaza.
Faina se cerne.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul si vanilia ca pentru bezea, apoi se toarna in cateva transe compozitia de galbenusuri si se amesteca bine.
Se pune si faina impreuna cu praful de copt si se mixeaza.
Tava de chec se unge clasic cu unt si faina (sau foaie de copt daca doriti) si se toarna aluatul.
Checul se coace la 180 de grade pana ce trece testul scobitorii.
Intre timp se topeste untul, in el se topeste ciocolata, se adauga vanilia si laptele, se amesteca, apoi se potriveste gustul dulce.
Cand scoatem checul, turnam deasupra glazura de ciocolata.
Checul se taie numai cand este complet racit.