Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel

de simona72 in Prajituri, 12 Mai 2014 | 6869 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru prietena noastra Laurici, zic prietena noastra, pentru ca stiu ca la toti ne este draga pentru nebuniile ei, pt farsele ei, pt veselia ei molipsitoare, pt teroristii ei si pt ca de la ea am preluat aceasta reteta si tot ea ma facut sa-mi placa piureul asta de castane. Muah( vorba ei) fata draga, muah bucatarasi!!!>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piure de castane de 250 gr
  • 100 gr unt moale
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 4 oua
  • 300 gr faina
  • 100 ml lapte batut
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • pt crusta:
  • 1 pumn de nuci
  • 1 pumn de migdale
  • pt caramel:
  • 3 linguri zahar brut
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel:

Mixam untul moale la temperatura camerei cu indulcitorul pulbere. Adaugam cate un ou in timp ce mixam, concomitent cu o lingura de piure de castane, pana terminam ouale si piureul. Adaugam si extractul de vanilie. Separat, amestecam faina, pudra de roscove si praful de copt. Mixam din nou aluatul si punem cate o lingura de faina si cate o lingura de lapte batut, pana le terminam. Daca vi se pare prea vartoasa compozitia, mai adaugati 1-2 linguri de lapte batut, pana ajungeti la o compozitie cremoasa, care se tine de tel, dar nu tare. Punem compozitia intr-o forma de chec, eu am folosit una din silicon, iar peste aluat punem nucile si migdale tocate sau rasnite grosier. Apasam putin cu mainile peste crusta, sa se lipeasca bine de aluat si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute. Reducem la 160 grade, mai lasam inca 20 minute si lasam checul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

Pentru caramel: caramelizam zaharul intr-o craticioara,adaugam untul si amestecam pana s-a topit untul si zaharul caramelizat. Il turnam imediat peste chec. Lasam sa se raceasca, portionam si servim.

Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

recomand mai mult caramel, eu am folosit doar putin, de pofta si pt a tine crusta bine lipita de chec

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piure de castane in crusta de nuci, migdale si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Lavinia 1

13.05.2014, 11:30

ce arome

anca_rm 1

13.05.2014, 12:28

e super acest chec , l-am facut si eu

ilinca_rox 1

13.05.2014, 15:12

arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca, inspirat de la Motan